f ေခါက္ဆြဲႏွင့္အသီးအရြက္စုံစြပ္ျပဳတ္ | Varnak Thuthang Blogger Widgets

Varnak Thuthang Blog pin ang no in na muak si ung..... Pathian in Damnak, Tsimnak, Lawhdingnak, Thinnuamnak na pe tasen....
 

Monday 1 October 2012

ေခါက္ဆြဲႏွင့္အသီးအရြက္စုံစြပ္ျပဳတ္

0 Midang Ruat Daan
 
Ingredients
မႈိေျခာက္ - ၅ ခု (ေရေႏြးတြင္ မိနစ္၂၀ခန္႔ စိမ္ထားပါ)
ေရ - ၁ လီတာႏွင့္ တစ္၀က္
တ႐ုတ္၀ုဖ္ဘယ္ရီသီး - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ၾကာစြယ္ - ၈ က်ပ္သားခန္႔
မွ်စ္ - ၁၀ သားခန္႔ (ျပဳတ္ၿပီးအရွည္လိုက္ပါးပါးလွီးရန္)
ေခါက္ဆြဲေျခာက္ - ၁၅ က်ပ္သားခန္႔
မုန္ညင္း႐ြက္ - ၈ က်ပ္သားခန္႔ (အရွည္လိုက္လွီးရန္)
ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
(ဤဟင္းလ်ာကို မည္သည့္အသီးအ႐ြက္ႏွင့္မဆို ခ်က္ျပဳတ္ႏုိင္ၿပီး ေခါက္ဆြဲမွာလည္း အမ်ိဳးအစားစံု အသံုးျပဳႏုိင္သည္။)
 
Directions 
 ေရစိမ္ထားသည့္ မႈိေျခာက္ကို ဆယ္ယူၿပီး တစ္၀က္ျဖတ္ပါ။ မိႈစိမ္ေရကို ဖယ္ထားပါ။

အိုးအႀကီးတစ္လံုးတြင္ ေရကို ဆူေအာင္တည္ပါ။ ၀ုဖ္ဘယ္ရီသီး ႏွင့္ မႈိေျခာက္တို႔ကိုထည့္၍ အဖံုးအုပ္ၿပီး ၂ မိနစ္ခန္႔ထားပါ။

ဆား၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ မွ်စ္ ႏွင့္ ၾကာစြယ္တို႔ကိုထည့္ပါ။ အပူ႐ွိန္ေလွ်ာ့ အဖံုးအုပ္ၿပီး ၃-၄ မိနစ္ခန္႔ထားပါ။ ထို႔ေနာက္ခြင္ေပၚမွခ်ပါ။

ေခါက္ဆြဲကို ျပဳတ္ပါ။ ထို႔ေနာက္ဆယ္ယူၿပီး ေရေအးျဖင့္ေဆးပါ။ ေရစစ္ထား ၿပီးေနာက္ ေခါက္ဆြဲကို ပန္းကန္လံုးေလးလံုး အတြင္း ခြဲထည့္ပါ။

စြပ္ျပဳတ္ရည္ကို ဆူလာေအာင္ ျပန္တည္ၿပီးေနာက္ မုန္ညင္း႐ြက္ထည့္ပါ။ ထို႔ေနာက္ ခြင္ေပၚမွခ်ၿပီး ႏွမ္းဆီေရာေမႊပါ။ အသီးအ႐ြက္ ႏွင့္ အရည္ မွ်တစြာခပ္၍ ေခါက္ဆြဲပန္းကန္ထဲထည့္ပါ။


From : Shwe O

No comments:

Post a Comment